Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a păstrat stabilitatea politică, iar ca partid parlamentar a ajutat România să nu ajungă în situaţia Greciei, a declarat, ieri, la finalul BPN, preşedintele Marian Sârbu, referindu-se la sesiunea parlamentară încheiată.
"Este prima sesiune în care partidul a avut reprezentare parlamentară recunoscută prin decizia Curţii Constituţionale. A fost o sesiune cu semnificaţii deosebite pentru UNPR. Şi în această sesiune UNPR şi-a adus contribuţia la păstrarea stabilităţii po-litice. Reprezentarea parlamentară s-a concretizat în funcţii, iar aceas-tă infrastructură de funcţii ne-a permis o activitate parlamentară mult mai eficientă. (...) Situaţia din Grecia din această perioadă arată foarte bine înţelepciunea de care am dat dovadă. Avem convingerea că situaţia economică din România ar fi putut să semene extrem de mult cu ceea ce se întâmplă în Grecia, dacă nu s-ar fi păstrat stabilitatea politică", a adăugat Sârbu, potrivit Agerpres.
El a ţinut să precizeze că UNPR şi-a adus aportul la acte normative "extrem de importante", exemplificând în acest sens Codul Muncii şi Codul Dialogului Social.
În context, liderul progresist a sub-liniat că amendamentele UNPR depuse la cele două coduri au dus la o creştere a contractelor de muncă şi a spus că numărul total al contractelor de muncă arată o ieşire din recesiune a ţării noastre.
"Amendamentele depuse de noi şi acceptate au dus la apariţia, în intervalul 1 mai - 1 iulie 2011, a 570.000 de noi contracte individuale de muncă. Unele dintre ele sunt pe durată determinată - aproximativ 200.000. Din punctul nostru de vedere am sugera inspecţiei muncii să concretizeze o altfel de formă de evidenţă a muncii, inclusiv în ceea ce înseamnă contractele de muncă cu timp parţial, pentru că există posibilitatea unui număr important de contracte individuale de muncă pe 2,