Doar 37% din elevii tulceni au obţinut note de trecere la examenul de bacalaureat de anul acesta, ceilalţi urmând să susţină examenele în sesiunea din toamnă. Reprezentanții ISJ spun că Tulcea se află totuși la jumătate clasamentului pe județe.
Cele mai bine clasate licee au fost „Grigore Mosil”, cu o promovabilitate de 98,73%, şi Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret”, cu un grad de promovare de 90,68%. Pe locul trei s-a clasat Liceul de Artă Tulcea (64%), pe locul patru Liceul Pedagogic (53%). Mai puţin de 10% dintre elevi au promovat Bacalaureatul la liceele: Saligny (7%), Brad Segal (6%), Agricol (5%), Topolog (3%) şi Grupul Şcolar Măcin (2%). În coada clasamentului se află Grupul Şcolar Tulcea, promovabilitatea fiind de 0%.
Daniela Cristea, directorul Grupului Şcolar Tulcea (sursa foto: blogul Grupului Şcolar Tulcea) Directorul acestui liceu spune că vina este împărţită: elevii nu au vrut să înveţe, iar subiectele au fost cam grele. „Noi am făcut pregătiri la şcoală, au venit profesorii din timpul lor liber pentru a face meditaţii, absolut gratuit, la final de săptămână. Copiii nu veneau, pentru că nu îi interesează. Pe de altă parte, şi Ministerul ar trebui să se gândească la copiii care vin pe ruta progresivă (de la şcoala profesională). Ei sunt foarte buni pe tehnic, pe meserii. Avem şi premii la concursuri naţionale“, spune Daniela Cristea, directorul unităţii şcolare.
EXCLUSIV Tulcea: Eleva care a luat bacul cu 10 La polul opus, directorul Colegiului Dobrogean Spiru Haret, profesorul Petre Guţescu, spune că promovabilitatea ridicată este o tradiţie la şcoala pe care o administrează. Rezultatele bune sunt punctul de final al unei munci susţinute (atât profesorii, cât şi elevii au pus umărul la o promovabilitate ridicată), dar şi al disciplinei impuse. „Evident, în cadru legal. Noi avem şi uniforme şi am reuşit să îi determinăm pe elevii noştri