Festivalul care a debutat pe 1 iulie pe malul lacului Pasărea nu s-a bucurat de cea mai călduroasă vreme, ca în alţi ani. Cu toate acestea, berea rece a fost binevenită, scena la care au evoluat DJ celebri era mereu plină în pauze pentru o încălzire rapidă între spectacole, iar concertul Mika de la miezul nopţii (sâmbătă) i-a prins pe mulţi chiar la bustul gol. Pentru o experienţă autentică, am testat şi mijloacele de transport, despre care părerile au fost împărţite. La unison însă, s-a decis că au fost cam puţine şi cine merge cu autobuzul 104 la oră de vârf îşi poate imagina cu uşurinţă care au fost senzaţiile din autocarele B'estfest. Pentru gomoşi, taxiurile erau la discreţie în faţa intrării la festival, dar o cursă către centrul Capitalei, de pildă, depăşea cu uşurinţă 30 de lei.
După prima zi de concerte, în care au evoluat pentru prima dată în România nume ca Skunk Anansie sau Flogging Molly, numele de pe afişul zilei de 2 iulie au fost cu siguranţă aplaudate de un public mult mai numeros. Şi, pe cât de fericiţi ar putea fi organizatorii de acest succes, pe atât de nefericiţi au fost spectatorii care formau cozi interminabile la grupurile sanitare. „De 15 minute stau şi mai sunt încă opt înaintea mea. Deja a început Şuie Paparude şi nu mai prind loc în faţă!„, explica la telefon o tânără aflată, spre nefericirea ei, la una dintre numeroasele cozi.
Nimeni la bere, îmbulzeală la comediile de la bâlci
După un ocol dat tacticos întregului complex B'estfest, sentimentul general este că puterea de cumpărare a românului a scăzut considerabil chiar şi când e vorba de un cadou pe care şi-l face singur - participarea la trei zile de muzică bună. Dacă în alţi ani trebuia să îţi faci un „plan de atac" de tipul: stau eu la coada la bere, mergi tu şi prinde loc în faţă, anul acesta barmanii dansau după dozatoare liniştiţi, deranjaţi arar