Şefii liceelor şi colegiilor din Capitală unde rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost ZERO sau cel mult 1% evită să-şi asume orice responsabilitate pentru dezastrul din şcolile lor.
Un exemplu de liceu-repetent anul acesta la Bac este Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau" din Bucureşti. Doar 1% din absolvenţii de clasa a XII-a au reuşit cu greu să treacă examenul de maturitate. Mai exact, trei dintre cei 298 de candidaţi au luat Bac-ul. Despre dezastrul de la examenViorica Lazăr, directoarea de la „Edmond Nicolau", nu are nicio explicaţie. Şefa din învăţământ a preferat să evite întrebările presei referitoare la faptul că niciun absolvent de clasa a XII-a de la liceul pe care îl conduce n-a reuşit să obţină media minimă pentru a lua Bac-ul. „Nu am nimic de spus pentru jurnaliştii de la
Explicaţie: „Elevii sunt din familii dezorganizate"
Un alt liceu-problemă din Capitală, unde situaţia a fost şi mai dezastruoasă, este Grupul Şcolar „Dimitrie Paciurea". Aici, promovabilitatea a fost ZERO. Şefa grupului şcolar din zona Băiculeşti aruncă vina pe problemele sociale pe care le au elevii. „Majoritatea provin din familii dezorganizate, unii nu au familii, sunt din centre de plasament sau locuiesc în apartamente sociale. Sunt nevoiţi să lucreze din clasa a XI-a pentru că trebuie să-şi întreţină părinţii", spune Cristina Petre Melinte, directoarea instituţiei de învăţământ.
Aceeaşi situaţie dezastruoasă s-a întâlnit şi la Grupul Şcolar Industrial Nr. 19 RATB din Bucureşti. Aici, din cei 108 candidaţi, doar doi au reuşit „performanţa" să aibă mediile 5,61, respectiv 5,2. Chiar şi aşa nu au atins limita de 6 pentru a trece Bac-ul. Conducerea liceului nu este de găsit pentru a explica situaţia din şcoală.
Exemplu pozitiv la „George Coşbuc": 100% au promovat
Colegiul