Un inginer constructor din Tulcea a dovedit că restaurarea imobilelor ce aparţin patrimoniului naţional poate fi o afacere nu numai plăcută, ci şi foarte rentabilă.
Cornel Georgescu spune că a început să lucreze, în anii 80, ca inginer în Delta Dunării la un trust de construcţii specializat în realizarea amenajărilor agricole şi piscicole. Imediat după decembrie 1989, Georgescu a părăsit Delta pentru că şantierele aberante deschise de comunişti la gurile Dunării s-au închis deoarece zona a fost declarată rezervaţie ecologică.
În 1990, Cornel Georgescu a înfiinţat prima firmă de construcţii din judeţul Tulcea şi a început să facă concurenţă serioasă societăţilor de stat de profil. Omul de afaceri spune că a început să facă blocuri în Tulcea şi în Constanţa unde era un front imens de lucru. A modernizat de asemenea imobile destinate comerţului, a transformat un fost cinematograf din Tulcea în sediu de teatru în care se derulează de câţiva ani stagiune permanentă de spectacole.
Acces în lumea restauratorilor
Georgescu mai spune că pasiunea pentru istorie şi întâmplarea l-au dus spre grupul unor oameni pasionaţi de restaurarea monumentelor istorice, iar afacerile sale au luat o turnură inedită, deşi nu a părăsit construcţiile civile tradiţionale în care este specializat de mai bine de trei decenii.
„Nici nu mai ştiu în ce împrejurare am cunoscut-o pe arhitecta restaurator Anişoara Sion şi prin intermediul acesteia am devenit amic cu câţiva arheologi din Constanţa. Aceşti oameni mi-au reaprins pasiunea pentru istorie câştigată în şcolile botoşănene (n.r. - locul natal) şi m-au determinat să abordez şi o altă latură a meseriei de constructor.
Una dificilă, migăloasă, mai puţin bănoasă, dar plină de satisfacţii profesionale pentru că ai prilejul să reconstruieşti istoria cu propriile mâini. Fiind patron de firmă de construcţii, a