Aşa l-a caracterizat unul din politicienii îmbătrâniţi în sălile Parlamentului pe colegul PSD-ist, cercetat acum de DNA, ANAF şi ANI pentru că averea deţinută, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de aproape 400.000 de euro, iar Cristian Rizea pomenise în declaraţia de avere venituri de doar 70.000 de euro.
Informaţiile adunate de "Evenimentul Zilei" demonstrează că nu este nici un fel de exagerare în caracterizarea consemnată mai sus. Viaţa, cariera şi ascensiunea politică a lui Cristian Rizea pot fi punct de plecare pentru un scenariu de film, mai ales că personajul a căpătat şi o poreclă savuroasă în lumea mondenă a Capitalei, de care e preocupat în aceeaşi măsură ca şi de cea politică. I se spune "Cristi Ferrari", fiindcă a avut ambiţia să se afişeze cu un bolid de 200.000 de euro, trecut în acte pe numele şoferului său.
Prima descălecare la PNL
Personajul Cristian Rizea apare în lumea mondenă a Capitalei la sfârşitul anilor ’90, când la putere era Convenţia Democrată. Abia terminase Politehnica în 1997 şi a mirosit rapid că politica şi afacerile îl vor propulsa.
A început cu afaceri. Comerţ cu "amănuntul". Pantofi, adidaşi, cosmeticale. Unele aduse de la turci, altele, autohtone. Prin 1999 avea destul cheag cât să se creadă mare om de afaceri, mai ales că pătrunsese în mediul politic, înscriindu-se în PNL. Sponsoriza diverse acţiuni mărunte ale filialei de sector şi învăţa din mers "look-ul" unui "băiat descurcăreţ": costum Armani, ceas de marcă, mobil ultimul tip, pantofi mereu noi.
Lui Cristian Rizea, merită să-i urmărim ascensiunea politică. Supărat că nu i se dă brânci în sus, tânărul om de afaceri se aruncă cu tot cu bagaje şi bănuţi în noua formaţiune politică, ruptă din PDSR. Adică în APR, condus de Teodor Meleşcanu. În câteva luni, parcă afacerile încep să prospere.
A t