SURSA FOTO: gandul.infoDeşi anul acesta a fost cel mai slab în ceea ce priveşte rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, un profesor a decis să rupă tăcerea în ceea ce priveşte formele de şpagă şi copiat al elevilor. "Rezultatele de la BAC nu sunt relevante, pentru că examenul s-a transformat într-un concurs naţional de copiat. Notele obţinute la BAC pe de o parte reflectă că unii au copiat, pe de altă parte alţii au învăţat. E foarte greu să faci distincţia între elevi.", a spus Corneliu Riegler, profesor de istorie la Colegiul Naţional "George Coşbuc", pentru gândul. "Dacă, ca profesor, vrei să iei măsuri, eşti îndepărtat din comisii", a completat dascălul.
El a explicat şi metoda prin care elevii dau şpăgi direct către profesori pentru ca aceştia să îi ajute cu răspunsurile. "Se strâng bani înainte de examen şi, la final, sunt daţi profesorilor. Aceştia sunt asigraţi de la începutul examenului ce sume de bani vor primi ca să îi ajute pe elevi la examen", a mai povestit Corneliu Riegler.
Dascălul a făcut parte timp de 17 ani din comisiile de supraveghere, dar acum un an a fost eliminat din acestea. SURSA FOTO: gandul.infoDeşi anul acesta a fost cel mai slab în ceea ce priveşte rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, un profesor a decis să rupă tăcerea în ceea ce priveşte formele de şpagă şi copiat al elevilor. "Rezultatele de la BAC nu sunt relevante, pentru că examenul s-a transformat într-un concurs naţional de copiat. Notele obţinute la BAC pe de o parte reflectă că unii au copiat, pe de altă parte alţii au învăţat. E foarte greu să faci distincţia între elevi.", a spus Corneliu Riegler, profesor de istorie la Colegiul Naţional "George Coşbuc", pentru gândul. "Dacă, ca profesor, vrei să iei măsuri, eşti îndepărtat din comisii", a completat dascălul.
El a explicat şi metoda prin care elevii dau şpăgi direct către prof