Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea, agenţii de circulaţie reşiţeni trimişi în judecată pentru luare de mită, vin astăzi, în faţa Curţii de Apel Timişoara, pentru judecarea recursurilor privind menţinerea stării lor de arest şi cererile de liberare provizorie sub control judiciar, care le-au fost respinse de instanţa de fond.
Audiaţi de magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin, cei doi oameni ai legii au încercat să prezinte poveşti cât mai credibile legate de banii care s-au găsit asupra lor. A reuşit doar Cârstea, pe care nici probele de la dosar nu-l incriminează la fel de tare ca pe colegul său Musteaţă. Magistraţii cărăşeni le-au prelungit însă la amândoi mandatele de arestare preventivă cu câte 60 dezile. Totodată, le-au respins şi cererile de liberare sub control judiciar.
“Soluţia Tribunalului Caraş-Severin nu reflectă realitatea. În opinia mea, Tribunalul Caraş-Severin nu are în vedere prezumţia de nevinovăţie. A se vedea dosarul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră care, în momentul în care au fost trimişi în judecată, Curtea de Apel Timişoara le-a înlocuit măsura arestului preventiv cu aceea a obligării de a nu părăsi ţara. La Tribunalul Caraş-Severin se judecă după altă procedură. Scopul măsurilor preventive, în opinia mea, nu se mai regăseşte, în sensul că, în dosar sunt administrate probe şi tot ce trebuie. Este o încheiere care nu are nimic în comun cu realitatea. Practic, se încalcă prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cârstea. Instanţa de recurs pune astăzi în discuţie atât liberarea condiţionată, cât şi oportunitatea menţinerii celor doi în arest.