Mai mult de jumătate dintre candidaţii teleormăneni au picat bacalaureatul. Procentul de promovabilitate înregistrat în această sesiune a fost de doar 46%.
Cel mai slab procent de promovabilitate s-a înregistrat la Grupul Şcolar Auto Roşiorii de Vede. Din cei 67 de absolvenţi de clasa a XII-a de la această unitate, doar unul singur a reuşit să obţină medie de trecere. Şi acesta a trecut bacalaureatul la limită, cu media 6,03. Procentul de promovabilitate a fost anul acesta de 1,4%. Nici în 2010 situaţia nu a fost mai roz. Din cei 30 de absolvenţi, doar 3 au trecut cu bine de bacalaureat. Generaţia din 2011 este a doua care susţine bacalaureatul la această unitate. Până în 2009, Grupul Şcolar Auto a funcţionat ca şcoală de arte şi meserii, cu durata de studii de trei ani. Odată cu desfiinţarea şcolilor de meserii, Grupul Şcolar Auto a devenit liceu, iar elevii lui au fost nevoiţi să umeze XII clase şi să susţină examenul maturităţii.
”Copiii aceaştia s-au pregătit pentru meserii de tinichigii, vopsitori, electricieni. Aici e tragedia. S-au trezit într-un bacalaureat care nu era al lor, obligaţi să susţină acest examen, pentru care nu au fost pregătiţi”, motivează Constantin Amarie, inspector general Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. Din punctul de vedere al conducerii ISJ Teleorman, vina pentru acest procent slab o au cei care au decis să desfiinţeze şcolile de arte şi meserii şi au băgat cu forţa copiii la liceu.
În ceea ce priveşte promovabilitatea scăzută de la nivelul judeţului, inspectorul general consideră că pe de o parte este vina elevilor care nu mai învaţă, iar pe de altă parte este vina sistemului. “Motivul pentru rezultate