Jumătate dintre cei peste 200.000 de elevi au picat prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2011. Sunt cele mai proaste rezultate din ultimii 21 de ani. Sursa: EVZ
La cea mai dezastruoasă ediţie a examenului de bacalaureat din ultimii 20 de ani, au picat circa jumătate dintre candidaţi. Vina se îndreaptă către toţi: minister, elevi şi profesori dezinteresaţi.
A fost jale mare ieri în toată ţara, după ce au început să apară rezultatele primei sesiuni a examenului de bacalureat 2011. Din peste 200.000 de elevi care s-au înscris pentru examen, jumătate vor intra în cea de-a două rundă de evaluare. Numărul celor "picaţi" este ameţitor: peste 100.000, aproape 56% dintre candidaţi. Măsura implementată anul acesta, aceea de a instala în multe săli de examen camere de supraveghere şi ameninţările la adresa supraveghetorilor, au tăiat elanul celor care au vrut să copieze.
Mulţi părinţi şi elevi au reclamat însă "stilul poliţienesc" din timpul evaluărilor, dar şi subiectele mult prea dificile. Profesori, actuali şi foşti şefi din Educaţie comentează hibele şi beneficiile examenului de bacalaureat 2011 şi oferă soluţii pentru a nu ne opri doar la o constatare, că avem mulţi elevi slab pregătiţi.
Bacalaureat 2011: "Nivelul elevilor a scăzut dramatic în ultimii cinci ani"
Directorul unuia din cele mai bune licee din judeţul Hunedoara, Dan Ştefan Marinescu, crede că situaţia de la examenul de bacalaureat de anul acesta are două cauze importante: dezinteresul pentru studiu al elevilor şi rigiditatea exagerată a sistemului de învăţământ.
"După Revoluţie, în primii 10 ani, lucrurile au stat binişor. Între 2000 şi 2005, elevii prezentau un interes mulţumitor pentru învăţătură, dar în ultimii cinci – şase ani, nivelul a scăzut dramatic. Ei sunt afectaţi de schimbarea sistemului de valori, de această ignorare a lucu