Rezultatele de la bacalaureat au lăsat un gust amar atât elevilor cât şi părinţilor. La Liceul Bilingv Croat doar un elev a promovat din opt candidaţi. La Grupul Şcolar Tehnic Reşiţa din totalul de 376 au promovat doar patru elevi, iar la Mathias Hammer Oraviţa au promovat doar şapte candidați din 117.
În Caraș-Severin sunt patru instituţii şcolare care nu au avut niciun promovat. Acestea sunt: Grup Şcolar Auto Caransebeş, Grup Şcolar Industrial Bocşa, Grup Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Caransebeş şi Grup Şcolar Agricol Oraviţa. În ceea ce priveşte procentul de promovabilitate, cel de 24,82 la sută, a clasat judeţul Caraş-Severin pe penultimul loc din ţară. La polul extrem, județul a dat și una dintre cele 69 de medii de zece afişate pe site-ul ministerului.
Topul celor mai mari medii din judeţ:
Locul 1- Liceul „Mircea Eliade“ - 10
Locul 2 - Traian Vuia – 9.9
Locul 3 – Liceul „Bănăţean“ Otelul Roşu – 9,8
Locul 4 – Liceul „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa – 9.76
Locul 5 Liceul „Traian Lalescu“ Reşiţa – 9.71
Locul 6 – Liceul „Eftimie Murgu“ Bozovici – 9.66
Locul 7 – Liceul „Traian Doda“ Caransebeş – 9.61
Locul 8 – Liceul „Baptist“ Reşiţa 9.4
Locul 9 – Liceul „Traian Lalescu“ – 9.71
Locul 10 Liceul „Tata Oancea“ Bocşa – 9.31
Citeşte mâine în ediţia regională din Adevărul despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.
În ce privește contestațiile, 908 elevi sunt nemulțumiți de media pe care au obținut-o. Asta înseamnă circa o treime din numărul total al candidaților care s-au prezentat la bacalaureat în această sesiune.