Doar două licee particulare din țară au o rată de 100% promovabilitate la bacalaureat 2011, în timp ce în patru licee nimeni n-a trecut „proba maturității”. Cele mai bune rezultate s-au obținut în București, Constanța, Iași și Suceava. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Înscrierea la un liceu particular nu garantează neapărat rezultate bune la examenul de bacalaureat. Din zecile de unități din țară, doar unsprezece „se mândresc” cu o rată de promovabilitate de peste 50%.
În rest, situația la liceele particulare din țară este destul de pestriță: doar două licee particulare „se pot mândri” cu 100% promovabilitate, în timp ce în patru unități nu a reușit nimeni să treacă de „examenul maturității”.
Liceul Internațional de Informatică din Constanța și Complexul Educațional „Lauder Reut” sunt singurele unități particulare unde au promovat toți candidații. La polul opus, se află cele unde nimeni nu a reușit să obțină note de trecere: Grupul Școlar Preuniversitar „Constantin Brâncoveanu” din Bacău, Liceul de Management Economic și Drept Administrativ „Virgil Madgearu” din Cluj-Napoca, Liceul „Dumitru Murgu” din Iași și Liceul „Ioan Slavici” din Timișoara.
„De când ne chinuiam să-i întrecem pe cei de la București!”
Directorul Liceului Internațional de Informatică din Constanța spune că rezultatele sunt rodul orelor intense de pregătire, a nenumăratelor simulări de bac, dar și a remunerației pe măsură a profesorilor.
Principala mândrie este că i-au depășit pe „frații” lor de la Liceul Internațional de Informatică din București, unde gradul de promovabilitate a fost de 83%.
„Noi am avut puțini elevi-51-grupați în două clase de real și una de uman, toate cu medii generale peste 9, și ne-am concentrat pe ei. Majoritatea sunt copii de excepție, care merg la olimpiade școlare. Rezultatele la Bac sunt rodul pregătirii intense și a simulărilor pe care le-am