"Ne-am intrebat si noi profesorii de ce s-a intamplat sa avem o asemenea promovabilitate la Bacalaureat". Iar unul dintre raspunsuri este legat de modul de corectare, a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro Alin Popescu, proaspat absolvent al Colegiului Gheorghe Lazar din Bucuresti si deja student la o universitate din Marea Britanie. Nu este de neglijat nici "noua strategie" a Ministerului Educatiei, de largire a campului muncii pe ariile "meseriasilor", sustine Alin Popescu.
Cele mai importante declaratii ale lui Alin Popescu:
Modul de corectare a lucrarilor
Au fost foarte multi factori care au contribuit (la promovabilitatea scazuta de la BAC, n.red). Cred ca in primul rand o strategie noua de corectare a tuturor probelor, acordarea unor punctaje in mod diferit fata de anii trecuti. Nu s-au mai acordat punctaje partiale, din cate am inteles. Asta ar fi un criteriu destul de important. Punctaje partiale inseamna ca, daca nu reuseai sa corelezi trei informatii intre ele, nu primeai punctaj pe niciuna dintre ele. Astea au fost niste informatii de care nu sunt foarte sigur, dar pe care le-am primit si noi de la profesori ca sa ne justifice pana la urma aceste rezultate dezastruoase la nivel national. Ne-am intrebat si noi profesorii de ce s-a intamplat chestia asta, cum va explicati?
Camerele de supraveghere
Alt factor ar mai fi securitatea, care a fost clar diferita anul acesta. Sunt sigur ca au jucat un rol important aceste camere de supraveghere instalate. Era destul de stresant pentru un elev, mai ales pentru cei care stateau in primele banci, sa aiba camera aia in fata lor si sa stea trei ore cu gandul ca sunt monitorizati. Deci intrau niste factori de stres in plus. Nu stiu cat e vorba de vorbit sau de copiat, e vorba despre o atmosfera care poate sa fie mai lejera si care iti da o incredere