În această dimineață, zeci de mii de liceeni au depus contestații la examenul de bacalaureat. Nu au fost neapărat cei care au picat BAC-ul, ci mulți care nu au fost mulțumiți de notele primite. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Chiar dacă majoritatea au note bune şi doar 10 elevi au fost respinşi la examenul de bacalaureat, elevii Colegiului Naţional „Gheoghe Şincai”, din Capitală, s-au înghesuit de la prima oră până în ultimele minute de program pentru depunerea contestaţiilor.
Mulţi au cerut recorectarea lucrărilor la mai mult de o materie. Cele mai multe nemulţumiri sunt legate în continuare de proba scrisă la limba română.
Încă de la ora 8.00, elevii s-au prezentat în holul liceului, unde primeau cererea care trebuia completată de la portarul devenit ad-hoc consilier şi îndrumător pe problema contestaţiilor. La ora 11.00 devenise deja expert: în jur de 100 de elevi au depus contestație la cel puţin o materie.
“Am luat 9,05 la română, dar tot depun contestaţie"
Surprinzător sau nu, tocmai cei cu note mari au fost nemulţumiţi: “Depun şi la română şi la chimie. La chimie am luat nota destul de mică, însă la română am luat 9,05, dar tot depun pentru că îmi e ciudă. Alţii au scris «Ana are mere» şi au luat note bune, trebuie să se vadă diferenţa între cei care au scris si care nu au făcut-o", ne-a declarat o elevă a Colegiului „Gheorghe Şincai”, în timp ce îşi completa cele două cereri de recorectare.
În Colegiul Naţional "Ion Creangă" atmosfera e ceva mai relaxată. O echipă de muncitori a început lucrările de renovare în curtea şcolii iar cei care doreau să depună contestaţii trebuia mai întâi să escaladeze munţii de moloz.
Nu au fost puţini cei care au acceptat provocarea însă cifrele nu sunt la fel de mari ca în cazul liceului „Șincai” chiar dacă pe liste se numără 34 de respinşi.
Numărul celor care au depus contestații la nivelul în