Rezultatele la Bac de anul acesta i-au uimit pe elevi şi pe părinţi deopotrivă. La unele licee din ţară nu a luat nimeni Bacalaureatul, la altele doar câţiva elevi s-au putut declara absolvenţi. Şi deşi s-ar putea spune cu uşurinţă că de vină sunt exact elevii care nu au învăţat, liceele cu promovabilitate ZERO au cu siguranţă probleme mai mari.
Cum au reuşit acei elevi care nu au obţinut notă de trecere la examenul de bacalaureat să ajungă până în anul terminal de liceu? De asemenea, un astfel de rezultat catastrofal arată şi dezinteresul profesorilor din unitate care nu au reuşit să determine mai mulţi elevi să înveţe şi să memoreze materia predată.
Secretarul de stat de la ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat duminică, pentru adevarul.ro, că aceste unităţi de învăţământ vor intra într-un proces de monitorizare.
Cine sunt cei responsabili de dezastrul de la Bacalaureat? Ce directori de licee au permis o asemenea debandadă chiar sub nasul lor?
Adevărul.ro vă prezintă o listă, pe judeţe, a celor responsabili de catastrofa de anul acesta.
TIMISOARA
ADS Timişoara a analizat rezultatelor celui mai dezastruos examen de Bacalaureat din toate timpurile în judeţul Timiş. Cu numai 31,7 la sută elevi care au trecut examenele naţionale, elevii din Timiş nu s-au dovedit a fi cei mai sârguincioşi din ţară. Elevii care au picat examenul găsesc suficiente scuze pentru a motiva dezastrul: stresul, camerele de supraveghere, dificultatea subiectelor, dar şi supraveghetorii care au fost prea aspri.
CLICK aici pentru a citi mărturia directoarea Liceului CFR Timişoara
BUCURESTI
Un exemplu de liceu-repetent anul acesta la Bac este Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau" din Bucureşti. Doar 1% din absolvenţii de clasa a XII-a au reuşit cu greu să treacă examenul de maturitate. Mai exact, trei dintre cei