Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în Alba, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 38,45 la sută. Anul trecut cifra „reuşiţilor“ a fost de 62,28 la sută.
La Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac toţi cei 38 de candidaţi au fost declaraţi respinşi.
Notele lor au variat între 1,00 şi 8,65, cea mai mare notă obţinută la anatomie, dar niciun absolvent nu a reuşit să obţină media generală peste 6.00. După absolvire, elevii primesc diplomă de tehnician în agricultură.
Directorul instituţiei de învăţământ a refuzat să facă vreo declaraţie. „Nu sunt în măsură să dau astfel de detalii“, a spus Mirela Vârciu, directorul Grupului Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor“ din Albac. Nici anul trecut, elevii care au studiat la Albac nu au obţinut rezultate mai strălucite. Din 37 de candidaţi prezenţi, doar 3 au fost declaraţi admişi.
În topul rezultatelor negative se află şi alte trei licee din Alba, unde a existat câte un singur candidat declarat admis la Bacalaureat.
Situaţia este dezastruoasă la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ din Alba Iulia unde un singur elev a promovat din cei 182 câţi au participat la examen.
„Atât pregătirea elevilor cât şi dificultatea subiectelor a dus la înregistrarea acestor rezultate slabe. Este o generaţie mai puţin pregătită, la examen au participat şi absolvenţii şcolilor de arte şi meserii. În 2010 procentul de promovabilitate a fost de 12 la sută“, a precizat Radu Câmpean, directorul Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“.
Şi la Grupul Şcolar „Alexandru Borza” din Ciumbrud există un singur elev promovat din 74. De asemenea, la Colegiul „Timotei Cipariu“ din Blaj din 77 de candidaţi, unul singur a promovat.
În topul clasamentului
La nivelul judeţului, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, unde pr