Se ştie că, în România, vânătorul e bătut la fund cu nuiaua laprima lui ieşire pe teren, iar sportivul nou-venit într-un colectiveste dezbrăcat şi lovit cu prosopul ud, apoi pus pe soba încinsă,într-o ceremonie intitulată... botez. Ce nu se ştie este că acesteritualuri din sport au creat "libertatea" unora să recurgă la actede violenţă, ajungându-se la situaţii înfiorătoare, gen jucătorbătut de coechiperi pentru o simplă greşeală din meci sau pentrucine ştie ce litigiu contractual.
Puţine cazuri au răsuflat însă de-a lungul timpului, deoareceaceste subiecte sunt în majoritate tabu, frica sau legea omerteiîmpiedicându-i pe cei implicaţi să vorbească despre ele. Fostacomponentă a HC Zalău, Adriana Holhoş (24 de ani), spune într‑uninterviu că a fost supusă de-a lungul anilor unor experienţetraumatizante de către antrenorul Gheorghe Tadici, prin diversemetode de denigrare, prin jigniri, prin instigarea echipeiîmpotriva ei şi altele.
Penalizată cu 40% dinsalariu
Fosta jucătoare a Zalăului povesteşte cum a ajuns să fie trimisă sămuncească la birou ca secretară de către Tadici, deoarece a refuzatsă-şi prelungească înţelegerea cu HC Zalău. Holhoş a înaintat unmemoriu la FR de Handbal, l-a câştigat, dar i s-a desfăcutcontractul de muncă printr-o găselniţă contractuală, care va fijudecată de un tribunal civil.
"Tadici a încercat de nenumărate ori să îmi prelungească acordul,care trebuia să îmi expire în 30 iunie, după trei ani de contract,dar eu nu am vrut să mai continui. Am tot amânat, pentru că ştiamcă dacă îi spun nu în faţă, mă va lua în vizor şi voi avea de-aface cu el până la sfârşitul contractului. Am avut o accidentare înnoiembrie, m-a ţinut două luni în afara terenului şi a profitat delucrul acesta ca să mă sancţioneze, însă m-a penalizat conformarticolelor din contractul vechi semnat în 2003, plus o diminuaresalarială