Peste 1.200 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Gorj, cele mai multe, 412, fiind la matematică, transmite corespondentul NewsIn.
În total, în judeţul Gorj au fost depuse 1.241 de contestaţii. La limba şi literatura română au fost depuse 383 de contestaţii, 155 la biologie, 89 la anatomie, 51 la istorie, 48 la fizică etc. Elevii au contestat şi notele foarte mici, de 1,20 sau 3,20, dar şi note peste 6,00.
"Elevii au depus contestaţii la aproape toate materiile. Unii au contestat note foarte mici, dar au fost şi cei care au contestat note mari. Fiecare speră să mai obţină câteva procente în plus", a declarat profesorul universitar Cosmin Codrean, de la Universitatea din Timişoara, şeful unuia dintre centre. Recorectarea lucrărilor se va face la Craiova, rezultatele finale urmând să fie afişate la sfârşitul acestei săptămâni.
În judeţul Gorj, aproape 35% dintre elevi au promovat examenul şi nu există niciun liceu cu promovabilitate de 100%.
La Grupul Şcolar Industrial Bustuchin, niciunul dintre cei 58 de elevi nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat sesiunea aceasta. "Dintre cei 58 de elevi, trei au avut media finală între 5-5,99, iar restul au obţinut media generală sub 5,00. Promovabilitatea la acest liceu este zero. Au avut clase şi la zi şi la seral şi rută progresivă. Nu ştim ce se va întâmpla cu acest liceu, însă desfiinţarea sa nu cred că e soluţia. Nu îi putem priva pe elevii din zonă de dreptul la educaţie. Nu trebuie să culpabilizăm pe cineva, dar trebuie să ne responsabilizăm. E şi vina sistemului, care trebuie schimbat. S-a creat o inerţie şi elevii au crezut că se poate lua bacul uşor. Poate au fost şi profesori care au crezut în această inerţie. După aceste rezultate foarte proaste, elevii care învaţă s-au putut bucura de rezultate, au satisfacţia muncii lor. În 2009 am avut 97% promovabilit