De această dată, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ameninţă cu reorganizarea liceelor în care nu se face carte.
Ministrul Educaţiei încearcă să se arate dur la adresa celor aproape 40 de licee din toată ţara (vezi lista completă în pagina 4) care n-au produs nici măcar un candidat reuşit la Bacalaureat. Într-un interviu la televiziunea publică, Daniel Funeriu a ameninţat că aceste licee, „în care nu se face carte" ar putea fi transformate în unităţi pentru învăţământul profesional, de care România are nevoie, „întrucât s-a pierdut noţiunea de meseriaş". „Sigur, toate aceste situaţii vor fi analizate. Apoi vom decide trasformarea lor", a mai spus ministrul Educaţiei.
Citiţi şi:
Directorul unei şcoli ieşene cu promovabilitate zero: „Până şi formularea cerinţelor era pretenţioasă. Pentru cei cu frecvenţă redusă şi SAM ar trebui un Bac separat“
VIDEO Osama bin Laden revendică rezultatele slabe de la Bac
Click pe foto pentru a putea vedea " Promoţia ruşinii" de la BAC 2011
Discursul lui Daniel Funeriu s-a radicalizat cu numai o nuanţă faţă de cel pe care îl rostea în urmă cu un an, când au fost constatate primele cazuri de „promovabilitate zero" la mai multe şcoli din ţară. „Trebuie să revedem modul de evaluare al profesorilor, al elevilor şi chiar al şcolii. Realitatea sistemului ne obligă să avem noi abordări", spunea ministrul Funeriu după Bacalaureatul din 2010.
Realitatea din teren arată în schimb că, de fapt, situaţia din cele aproape 10 şcoli care alcătuiau anul trecut lista ruşinii nu s-a schimbat aproape deloc în ultimele 12 luni. Toate sunt foste „Şcoli Profesionale", transformate mai întâi, în 2003, în „Şcoli de Arte şi Meserii", iar din 2009 în „Grupuri Şcolare Industriale". Grupurile Şcolare „Puskas Tivadar" şi „Gaman Janos" din Sfântul Gheorghe (judeţul Covasna) au anul acesta câte un candidat car