Din această lună, românii vor găsi în baruri berea Mary-Jo, care conţine esenţă de cânepă. Produsul se va vinde iniţial în Galaţi, judeţul pe unde au intrat şi etnobotanicele în ţara noastră.
În aproximativ două săptămâni, românii care sunt amatori de senzaţii "tari" şi nu numai vor putea consuma berea Mary-Jo, un produs care conţine esenţă de cânepă şi este îmbuteliat în Cehia. Berea este cunoscută în Europa sub numele popular de "berea cu marijuana".
Din cânepă se realizează marijuana, un drog interzis în România şi în multe alte state. Diferenţa dintre cânepa industrială prezentă în berea Mary-Jo şi marijuana este conţinutul redus de THC (tetrahydrocannabinol), o substanţă halucinogenă. Dacă marijuana conţine 3% THC, cânepa industrială din berea care va fi pusă în vânzare în România va conţine doar 0,3% THC.
Ingrediente: apă de izvor, hamei, aromă de cânepă
Galaţiul este primul oraş în care se va putea consuma produsul controversat, în maximum două săptămâni. Aşa cum ne-a spus administratorul firmei care importă berea, Petrişor Frunză, pentru început, această băutură se va găsi în câteva pub-uri din oraş. Apoi produsul va fi răspândit în toată ţara, deja existând comenzi în acest sens. "Mary-Jo este o bere naturală cu aromă de cânepă. Are ca ingrediente apa de izvor, malţ de orz, hamei, drojdie şi aromă de cânepă industrială. Este produsă în Cehia. Se comercializează în Europa, mai exact în Italia, Franţa, Olanda, Belgia, Cehia şi nu numai. Gustul berii este unul unic, te face să descoperi aroma naturii", îşi laudă importatorul Petrişor Frunză produsul.
A primit toate autorizaţiile
Berea-"spice" a primit toate avizele necesare pentru a fi consumată. Prin urmare, va putea fi comandată fără restricţii de românii care au împlinit 18 ani. "Ştim de această bere. Noi ca instituţie, prin direcţia de ac