Ai picat Bac-ul şi nu ştii ce să faci mai departe? adevarul.ro îţi oferă câteva sugestii pentru a trece mai uşor peste dezamăgirea de la bacalaureat.
Citeşte AICI zece sfaturi pentru părinții elevilor deprimați din cauza rezultatelor slabe la bacalaureat
Prima opţiune, contestarea notei
Şase din zece absolvenţi de clasa a XII-a au picat examenul de Bacalaureat, rata promovabilităţii la nivel naţional fiind cea mai mică din ultimul deceniu: 44,47%. Dacă te afli printre aceştia, primul pas este să depui contestaţie la probele la care consideri că ai fost nedreptăţit prin nota primită.
Cei care nu au trecut la una sau mai multe discipline, sau cei ale căror medii nu au depăşit 6, au mai avut o şansă, ieri, prin contestarea notelor. În 4 iulie, între 08.00 şi 12.00, participanţii la Bac care s-au simţit nedreptăţit au putut completa fişa de contestare, urmând să primească rezultatele în data de 8 iulie, informează Ministerul Educaţiei, pe site-ul edu.ro.
Ce lucruri ai fost obligat să înveţi în şcoală şi nu ţi-au folosit la nimic? Ce ţi-ar fi fost util, dar şcoala nu te-a învăţat?
Model contestaţie BAC 2011
Metodologia de soluţionare a contestaţiilor
La probele scrise, constestaţiile se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, alături de unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul său şi cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.Cererile elevilor care contestă notele obţinute, împreună cu un borderou în care sunt precizate numele candidaţilor, proba şi disciplina pentru care este depusă contestaţia, sunt înaintate comisiei din centrul zonal de evaluare. După centralizarea cererilor, lucrările pentru care au fost contestate notele sunt secretizate şi date, ulterior, spre reevaluare.
Altă soluţie, şcoala postliceală
Nu doar fa