Perioada de dinainte de criză este una în care mitomania nu a fost un accident, ci o regulă şi multe dintre cazurile de succes din economia de atunci se explică prin acest tip de comportament, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul unei dezbateri cu tema \"Lecţiile crizei pentru următoarea perioadă de creștere economică\". Sursa: Vlad Stanescu
"Am scos în faţă câteva cohorte de mitomani care nu au avut curajul să admită că au câştigat bani dintr-o oportunitate a tranziţiei", a afirmat Isărescu.
Întrebat în legătură cu rezultatele slabe înregistrate la Bacalaureatul din acest an, Isărescu a spus, retoric: "De unde să înveţe copiii ăştia? ", în condiţiile în care societatea a promovat astfel de exemple.
"Trebuie să ieşim din repetarea obsesivă că nu ştiu câte firme au fost închise", a mai spus guvernatorul.
Potrivit acestuia, acesta este modul în care funcţionează economia de piaţă care permite înfiinţarea şi desfiinţarea cu uşurinţă a unor afaceri.
Isărescu a precizat că, deşi se vorbeşte despre 140.000 de firme care ar fi fost desfiinţate pe fondul crizei, multe dintre acestea erau doar firme de apartament.