Picatii la Bac, "carne de tun" pentru economia subterana. Cum va reactiona mediul de afaceri? Unul din doi elevi a picat examenul de bacalaureat, in timp ce multe licee din tara au avut promovabilitate zero, ceea ce indica cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani. Efectele se vor resimti si in economie, care va ramane tributara unor industrii producatoare de bunuri si servicii cu valoare adaugata scazuta, in timp ce absolventii fara diploma vor constitui "carne de tun pentru economia subterana". In acelasi timp, absolventii de liceu care nu se vor angaja cu contract de munca vor constitui o cheltuiala in plus pentru stat, care va fi nevoit sa le plateasca ajutorul de somaj, scrie DailyBusiness.ro.
Erste Bank: Estimarea de 2.300 de dolari pentru pretul aurului s-ar putea dovedi chiar prea conservatoare acum. Analistii grupului austriac Erste estimeaza ca pretul aurului ar putea ajunge in urmatoarele 12 luni la 2.000 de dolari pe uncie, iar investitorii institutionali, in special asiguratorii si fondurile de pensii, "vor domina urmatoarea etapa de crestere exuberanta a pietei aurului". "De la publicarea primului nostru raport privind aurul in urma cu cinci ani, pretul aurului a crescut cu 140%. Estimarea expertilor din urma cu trei ani, care indica un pret pe termen lung de 2.300 USD, ar putea fi considerata chiar prea conservatoare acum", a precizat Ronald Stoferle, analistul pentru aur al Erste Group. Integral pe EconomicTimes.ro.
Interviu Mihai Tanasescu: "Decizia Fitch arata ca politicile economice luate au dat rezultate". Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat, intr-un interviu acordat capital.ro, ca ridicarea ratingului Romaniei si incadrarea lui in categoria investment grade este una pozitiva, care va da incredere investitorilor in Romania. Totodata, el avertizeaza ca trebuie sa fi