Primele trei judeţe din topul pe ţară nu au avut camere de supraveghere, (Gândul.info).Universităţile se pregătesc pentru marea criză de studenţi, (România Liberă). O generaţie pierdută care costă economia un miliard de euro, (Ziarul Financiar). Ungurii şi bulgarii - grosul turiştilor "occidentali" atraşi în România cu 72 milioane euro, (Jurnalul Naţional). Sorin Oprescu vrea să dea noul stadion pe nimic, (Evenimentul Zilei).
Cauzele notelor proaste de la Bac. Experţii în educaţie au explicat pentru Adevărul care sunt cele mai importante cauze ale rezultatelor foarte slabe ale Bacalaureatului din acest an. "Supravegherea strictă", "scăderea continuă a calităţii educaţiei", "demotivarea cadrelor didactice", dar şi "reminiscenţe ale comunismului" sunt cauzele identificate de specialişti. "Promoţia din acest an nu este cu mult diferită faţă de altele", se pun de acord experţii de la bun început. Ei identifică o complexitate de cauze pentru rezultatele înregistrate la acest Bacalaureat, pe care unii îl numesc "drama naţională", alţii "moment de răscruce" sau numai "moment al adevărului" pentru şcoala românească.
Rezultatele la Bac 2011 nu au fost determinate doar de efortul depus la învăţătură de liceeni aflăm de pe Gândul.info. Primele trei judeţe din topul pe ţară nu au avut camere de supraveghere. E vorba de SUCEAVA, unde 65,03% dintre absolvenţii de liceu au luat examenul, HARGHITA, locul II în topul promovabilităţii, explicaţia fiind “am făcut cea mai serioasă simulare” şi Constanţa, unde au existat camere video pe holuri, dar nu în toate liceele. Cât ar putea costa România generaţia fără Bac, rezumă tot Gândul - 42 milioane de euro ajutor de şomaj pentru elevi. Sunt bani pe care ministerul muncii ar trebui să-i asigure pentru plata absolvenţilor de liceu fără diplomă de Bacalaureat pentru o jumătate de an. Acelaşi ziar a încercat să afle de la A