Unităţile sanitare din oraşele mici au primit bani mai mulţi decât cele din municipiul Târgu-Jiu. Consiliul Judeţean Gorj a alocat doar 73.000 de lei pentru Spitalul de Urgenţă. La Turceni şi Motru, investiţiile din 2010 se măsoară în sute de mii.
Ministerul Sănătăţii (MS) a inclus judeţul Gorj pe lista celor în care, anul trecut, după descentralizarea din sistemul sanitar, autorităţile au investit cel mai puţin în unităţile preluate în administrare. Potrivit raportului prezentat luna trecută de ministrul Attila Cseke şi publicat pe site- ul MS, în 2010 consiliile locale şi primăriile din judeţele Olt, Vrancea, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Gorj, Caraş Severin, Tulcea, Călăraşi, Brăila, Vâlcea şi Giurgiu au alocat cele mai mici sume pentru unităţile sanitare pe care le-au preluat.
SANATORIUL A SURCLASAT SPITALUL LA INVESTIŢII
Consiliul Judeţean (CJ) Gorj are în administrare Spitalul de Pneumoftiziologie din satul Dobriţa, Spitalul 700 şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tudor Vladimirescu, ambele din Târgu-Jiu. În cazul ultimei unităţi sanitare, instituţia nu a alocat decât 73.229 de lei pentru reabilitarea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. În schimb, SJU Târgu-Jiu s-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare în prima parte a anului trecut, medicii de aici ajungând să-şi trimită pacienţii să-şi cumpere singuri flexuri, injecţii şi leucoplast. Mai mulţi bani au fost investiţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din comuna Runcu. Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a contribuit cu 188.774 de euro la implementarea unui proiect cu finanţare europeană, care viza realizarea unui system de canalizare şi a unei staţii de epurare la această unitate medicală şi a cărui valoare totală era de 1.258.497 de euro. Autorităţile locale din Motru susţin că au alocat pentru domeniul sanitar