Peste 2.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Olt care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din vară au contestat notele obţinute.
Dacă anul trecut au fost sub 1.500 de elevi nemulţumiţi de rezultate, acum numărul contestatarilor a ajuns la 2.244. Potrivit statisticii întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, în top se află limba şi literatura română cu 750 de contestaţii. Aceasta este urmată îndeaproape de matematică, unde au fost înregistrate 719 contestaţii. Alţi 205 candidaţi, nemulţumiţi de notele obţinute la biologie vegetală şi animală au depus contestaţii, iar 197 la fizică. La fiecare dintre disciplinele istorie, chimie, geografie, informatică sau economie au fost depuse mai puţin de o sută de contestaţii. Contestaţiile vor fi rezolvate între 5 şi 7 iulie, iar pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de maturitate. Contestatarii nu sunt doar candidaţi picaţi, ci şi absolvenţi cu note mari. „Eu am luat la limba română puţin peste 9, dar mă aşteptam la mai mult, poate chiar la nota maximă. Am fost la olimpiade în anii de şcoală la această materie şi cred că am făcut o lucrare bună. Nu pot să cred că nota acordată iniţial este a mea. Am depus contestaţie şi aştept să văd rezultatele. Sunt convinsă că voi lua mai mult“, a spus Anamaria Dogaru.
Liceele ruşinii
Candidaţii la examenul de maturitate din acest an au dat dovadă de lipsă de pregătire, iar rezultatele dezastruoase obţinute de cei mai mulţi dintre ei confirmă asta. Pe primul loc în topul liceelor oltene cu cel mai mic procent de promovabilitate, 2,45 la sută, se află Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Slatina, unde au promovat examenul doar cinci elevi din 210.
Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ din Caracal ocupă locul doi cu un procent de promovabilitate de 8,2 la sută, iar pe locul al treilea s-a clasat Colegiul Tehnic Metalurgic d