Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat au determinat un număr fără precedent de candidaţi să ceară reevaluarea lucrărilor. Datele centralizate de gândul indică faptul că în acest an elevii români au depus 79.400 de contestaţii, adică aproape de două ori mai multe decât anul trecut.
Cele mai multe cereri de reevaluare sunt în Bucureşti (9000), Suceava (3500) şi Prahova (3300), în timp ce judeţele în care cei mai puţini elevi au considerat că meritau un rezultat mai bun sunt: Tulcea - 575 de contestaţii, Giurgiu - 577 şi Sălaj - 650.
REZULTATE CONTESTAŢII BAC 2011: CÂND SE AFIŞEAZĂ NOTELE aşteptate de zeci de mii de elevi
Numărul de elevi care au făcut cereri de reevaluare către instituţiile de învăţământ rămâne deocamdată o necunoscută, având în vedere faptul că în foarte multe cazuri liceenii au contestat rezultatele de la două probe. Conform inspectorilor şcolari, situaţiile vor fi prelucrate în următoarele două zile, astfel încât, până în data de 8 iulie, Ministerul Educaţiei să poată preciza şi procentul elevilor declaraţi respinşi care au contestat notele obţinute.
Între timp, cele peste 79000 de contestaţii vor fi soluţionate în 16 centre de examinare din ţară, urmând ca vineri elevii să primească rezultatele finale.
REZULTATE BAC 2011. Secretul SUCCESULUI la BAC: Primele trei judeţe din topul pe ţară NU AU AVUT CAMERE DE SUPRAVEGHERE
Oricum, elevii nu trebuie să-şi facă prea multe speranţe. Anul trecut, în urma analizării celor 43000 de contestaţii, rata de promovare a crescut cu doar două procente, de la 67,3%, la 69,3%.
Anul acesta, rata de promovare a bacalaureatului, reprezentând şi recordul negativ absolut al ultimilor douăzeci de ani, a fost de 44,4%.
CONTESTAŢII BAC 2011. Harta naţională şi calendarul publicării rezultatelor
Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat au determinat un număr fără preced