Deşi examenul de bacalaureat a fost asemănat cu un dezastru, există elevi care l-au trecut cu note foarte mari.
Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, recunoscut pentru premiile obţinute la concursurile NASA, a înregistrat o promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat. „Pentru liceul nostru era normal să obţinem acest procent de promovabilitate", a precizat directorul adjunct Lucian Moraru. Aici, cea mai mare medie a fost 9,86, obţinută de Eduard Mucilianu, un tânăr care din toamnă va deveni student la University College of London.
Pentru el, ca şi pentru colegii săi, emoţiile au fost prezente, mai ales că era condiţionat de medie, pentru a putea fi admis la facultatea aleasă. „Trebuia să iau minimum 9,50 ca să pot pleca în străinătate", ne-a mărturisit Eduard. Elev la o clasă de matematică-informatică timp de patru ani, el a fost de-a lungul timpului olimpic nu numai la matematică, dar şi la alte discipline. Acum, că a scăpat de examenul de bacalaureat, respiră uşurat. „Îmi place România, dar mă bucur că am scăpat de sistemul de învăţământ de la noi din ţară", a completat tânărul.
Dacă Eduard a obţinut 9,86, Ioana Olăraşu este singura elevă din judeţul Constanţa cu 10 pe linie. Ea a învăţat patru ani la Grupul Şcolar Callatis din Mangalia. Absolventa nu este doar un elev eminent, dar şi un mic geniu al şahului şi olimpică la psihologie. Ea spune că nu a luat meditaţii niciodată, ci doar a încercat să înveţe mereu din timpul orelor de curs. Preocupările ei trec dincolo de distracţiile normale ale tinerilor de liceu. Pe profilul unui site de socializare, Ioana a postat citate din Dostoieski, Nietzsche sau Jung, printre alţii.
Gradul de promovabilitate în judeţul Constanţa a fost de 58% (locul al treilea pe ţară), mult inferior celui din 2010, de 79%.Niciun promovat la Ostrov
La Grupul Şcolar Ostrov, nic