Edilii au precizat ca, in perioada urmatoare, bordurile distruse vor fi refolosite ca materiale de constructie. Asta, in contextul in care mai multe proiecte europene de infrastructura vor fi derulate pe raza municipiului, bordurile vor fi inlocuite, iar trotuarele refacute. Pentru refolosirea bordurilor, edilii au nevoie de un concasor (masina proiectata pentru a sfarama materiale solide - n.r.), care se afla in dotarea Citadin SA, societate subordonata primariei. "Concasorul de la Citadin este undeva pe la Cristesti. Sper sa n-ajungem sa inchiriem un astfel de utilaj. Acest utilaj este ca o moara, sfarama in bucati. Vom folosi acest sistem pentru ca vom incepe mai multe lucrari si vrem sa evitam formarea movilelor de moloz in oras. Avem multe strazi de facut prin proiectele europene", a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Edilii incearca sa implementeze proiecte importante de infrastructura: zona de agrement Ciric, Pasaj Octav Bancila, Dezvoltarea axei de transport Est - Vest, Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica a municipiului Iasi. Este necesara, insa, si partea de cofinantare, care ajunge la nivelul sumei de 30 de milioane de euro. In aceste conditii, edilii cauta o banca pentru acordarea creditului. Deocamdata cateva institutii bancare s-au interesat de imprumutul pe care spera sa-l obtina primaria.
Edilii au precizat ca, in perioada urmatoare, bordurile distruse vor fi refolosite ca materiale de constructie. Asta, in contextul in care mai multe proiecte europene de infrastructura vor fi derulate pe raza municipiului, bordurile vor fi inlocuite, iar trotuarele refacute. Pentru refolosirea bordurilor, edilii au nevoie de un concasor (masina proiectata pentru a sfarama materiale solide - n.r.), care se afla in dotarea Citadin SA, societate subordonata primariei. "Concasor