Fostul lider socialist, Dominique Strauss-Kahn, care pare să scăpe cu faţa curată după acuzaţia de viol depusă împotriva sa la New York, se vede confruntat cu o altă acuzaţie de aceeaşi natură, formulată de data aceasta din Franţa. Revenirea sa rapidă în politică se anunţă deci sub semnul întrebării.
"Nu mai vreau să aud spunându-se că sunt o mincinoasă dacă nu depun plângere împotriva lui DSK". Iată principalul argument cu care şi-a explicat Tristane Banon, în vârstă de 32 de ani, decizia de a-l da în judecată pentru "agresiune sexuală" pe fostul lider socialist şi fostul director al Fondului Monetar Internaţional.
Faptele s-ar fi petrecut, după spusele ei, în anul 2003, când i-a luat un interviu lui DSK. La ora aceea, însă, mama fetei, membră a Partidului Socialist ar fi sfătuit-o să nu depună plângere, pentru a nu provoca un scandal şi mai ales pentru a compromite cariera politică a unui om precum Dominique Strauss-Kahn.
Să fi fost şi alţi membri influenţi ai Partidului Socialist de aceeaşi părere? Există insinuări în acest sens. La ora aceea era prim-secretar al Partidului Socialist François Hollande, care în prezent face figură de favorit al sondajelor pentru a fi desemnat candidat unic al socialiştilor la prezidenţialele de anul viitor. Va fi oare şi el afectat de această afacere? Cine pierde de pe urma scandalului DSK?
Cu siguranţă că în tabăra dreptei franceze vor exista voci care vor spune: ia te uită cât de laxişti sunt cu morala unii lideri socialişti, cum pot cere ei în aceste condiţii încrederea electoratului?
François Hollande a avut deja ocazia să precizeze că la ora producerii "incidentului" el nu a ştiut mare lucru. "Am avut o singură atitudine", a declarat el, dacă trebuie depusă o plângere atunci ea trebuie depusă imediat. Plângerea intervine însă la opt ani de la consumarea faptelor, la timp însă, pe