Patronul Voinţei Sibiu, Ioan Hămbăşan, este supranumit de presa locală "Ionică baronică de Sibiu". Pe seama averii acestuia au fost realizate multe anchete jurnalistice. În 2007, revista Justiţiarul sibian a făcut mai multe dezvăluiri despre conducătorul nou-promovatei în Liga 1, grupare înfiinţată în 2007, sub titlul: "Ioan Hămbăşan, preşedintele ATCOM Sibiu, s-a îmbogătit ilicit prin spolierea cooperativelor".
În continuare, puteţi citi integral rechizitoriul făcut de Departamentul de Investigaţii al revistei "Justiţiarul sibian" nr. 1/2007.
"Ioan Hămbăşan, pe care-l putem numi «domn» doar în mediul în care acest apelativ era folosit chiar şi pe vremea lui Ceauşescu – ne referim la penitenciare –, a avut o ascensiune fulminantă în "profesia" de preşedinte.
Iniţial a fost preşedintele Cooperativei Meşteşugăreşti "Arta Sibiului" – Cisnădie (paradoxală denumirea pentru localizarea sediului! – n.a.), după care, începând din 16.05.2002, a exercitat funcţia de preşedinte al Asociaţiei Teritoriale a Organizaţiilor Cooperaţiei Meşteşugăreşti Sibiu (ATCOM Sibiu, termen prescurtat pe care îl vom folosi pe parcursul acestui material).
Promovarea ierarhică de la preşedinte la… "preşedinte de preşedinţi" a avut şi susţinere politică, Hămbăşan fiind la vremea aceea preşedinte al Organizaţiei Orăşeneşti a P.S.D. din Cisnădie şi consilier local în urbea respectivă, funcţie pe care o ocupă şi în prezent, făra a mai fi, însă, membru P.S.D.
Interesant este că, încă de la început, Hămbăşan şi-a croit drumul spre culmi prin impostură şi sub auspiciile unor declaraţii false. Astfel, a candidat pentru funcţia de consilier local al oraşului Cisnădie, deşi avea domiciliul în comuna Sadu, str. Prundului, nr. 42, dar declarând în fals un domiciliu în localitatea pentru care a candidat şi făcând astfel primul pas în mulţi