Au trecut cincizeci de ani din ziua când marele scriitor Ernest Heminway s-a sinucis, iar moartea sa a rămas, până în ziua de astăzi, sursa unui izvor nesfârşit de speculaţii. În ziua comemorării morţii sale, un prieten apropiat al scriitorului a respins zvonurile recente potrivit cărora motivul sinuciderii ar fi fost faptul că suferea de o tulburare bipolară sau depresie, relatează Daily Mail.
Aaron Edward Hotchner, prieten şi autor al unei biografii despre Hemingway, a sugerat că motivul pentru care scriitorul şi-ar fi luat viaţa a fost faptul că era sub supravegherea FBI, care îl suspectau pentru legăturile sale cu Cuba, respectiv Fidel Castro. Hotchner a scris pentru New York Times despre grijile prietenului său, pe care specialiştii le-au pus pe seama paranoiei, dar care ar fi fost, de fapt, provocate de teama că era supravegheat de FBI.
Hotchner scrie despre un incident care a dezvăluit teama lui Hemingway de a fi urmărit de agenţii FBI. În noiembrie 1960, cei doi s-ar fi întâlnit în Idaho, împreună cu un alt prieten, pentru a merge la pescuit, iar Hemingway ar fi refuzat să oprească la barul la care opreau de obicei pe motiv că ar fi fost urmărit de agenţii FBI.
„Este cel mai rău infern. Cel mai blestemat infern,"a spus atunci Hemingway. „Au pus microfoane peste tot. De aceea folosim maşina lui Duke. În a mea au instalat microfoane. Au instalat microfoane peste tot. Nu pot folosi telefonul. Corespondenţa îmi este interceptată."
În 1980, însă, temerile autorului s-au dovedit a fi adevărate atunci când agenţii au dezvăluit existenţa unui dosar despre el în urma unei cereri bazate pe dreptul la informaţie. FBI-ul fusese foarte interesat cu privire la activităţile lui Hemingway şi urmăriseră încercările lui de a lansa o reţea anti-fascistă de spioni. Raportul lor susţinea că autorul era bolnav fizic şi psihic. Dosarul avea peste 120