După ce gheaţa a fost spartă cu Laurenţiu Mironescu, alături de care au mai fost eliberaţi alţi trei suspecţi din dosarul „Portul", s-ar părea că eliberările curg pe bandă
Sau cel puţin asta par să creadă restul acuzaţilor din dosar, printre care foşti directori portuari şi şefi de vamă, care s-au adresat în număr însemnat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, solicitând fie înlocuirea măsurii preventive, fie eliberarea provizorie sub control judiciar. Şi cum să nu se simtă încurajaţi, când nu mai departe de ieri cetăţeanul chinez Ning Guo a beneficiat de clemenţa magistraţilor Curţii Supreme din România, instanţa hotărând eliberarea sa sub control judiciar?
Ce-i drept, decizia nu este încă definitivă, ci a fost deja atacată în recurs de procurorii anticorupţie, urmând ca eliberarea să fie decisă, în cele din urmă, de magistraţii Completului de 5 Judecători al instanţei. Totodată, şi Horia Dan Tudoran, vameş la Constanţa Sud - Agigea, s-a bucurat de clemenţa instanţei, judecătorii bucureşteni înlocuindu-i arestul cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Şi această hotărâre a fost atacată în recurs, urmând ca acesta să fie judecat pe data de 18 iulie. La rând cu cererile de eliberare aşteaptă Eugen Bogatu, despre care se spune că ar fi fost liderul grupării infracţionale „Portul", Aurelian Cătălin Pilcă, Valentin Ţiripan, Liviu Adrian Durbac (şeful Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea), dar şi Sorin Budăi, pentru a-i menţiona doar pe câţiva dintre aceştia. Pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat dosarul cu numărul 5608/1/2011, în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declarat recurs la Completul de 5 Judecători împotriva hotărârii Înaltei Curţi de a-l cerceta în libertate pe Horia Dan Tudoran. Procesul se va judeca pe data de 18 iulie.
Bogatu, cu înlocuirea arestului
Tot