Catina, planta-minune care ne tine sanatosi. Despre fructele de catina se stie deja ca au mai multa vitamina C decat oricare dintre citrice - contine intre 400 si 1500mg de vitamina C, cantitate superioara cele existente in capsuni, kiwi si portocale. In plus, atat catina alba, cat si cea rosie sunt tonice, combat forme diferite de anemie si contribuie, prin continutul crescut de vitamina C, la detoxifierea organismului. Datorita bogatiei de vitamine din complexul B, catina alba si cea rosie intervin in procesele metabolice. Iar infuzia cu catina rosie ajuta la combaterea avitaminozelor severe, dar este si un bun detoxifiant, diuretic, sudorific, antidiareic, hemostatic si antifebril, scrie EVZ.
Remediile cu galbenele ne mentin in forma. Frumoasele galbenele (Calendula officinalis), denumite popular filimica, craite, caldaruse sunt indragite si apreciate ca plante de cultura decorative, dar mai ales pentru efectele lor terapeutice si culinare. Putine persoane stiu ca frunzele plantei, adaugate in salatele de cruditati, sunt foarte gustoase si sanatoase. In plus, s-a dovedit ca petalele florilor de galbenele au proprietati terapeutice asemanatoare sofranului, mult mai scump si mai greu de procurat, decat acestea, scrie Click.
Statul pe scaun poate dauna grav sanatatii. Cand Diana Buchan, un grafician in varsta de 30 de ani, din Marea Britanie, a simtit pentru prima oara o durere puternica la una din gambe nu i-a dat prea multa importanta. A crezut ca si-a fortat muschiul in timpul unei plimbari cu bicicleta. De fapt, discomfortul ei era cauzat de ceea ce generic se numeste "tromboza venoasa profunda" - un cheag de sange in piciorul ei stang. Tromboza venoasa profunda este reprezentata de formarea unui cheag de sange numit tromb in venele profunde ale membrelor inferioare, pelvisului sau membrele superioare. Cheagul de sange s-a disloc