Bugetul a crescut până la 12,2 milioane de lei întrucât unitatea a fost încadrată la categoria a III-a. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare şi pentru analize.
Spitalele sucevene beneficiază de fonduri mai mari cu 35% comparativ cu primele luni ale acestui an şi cu 25% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2010.
„Bugetul alocat pentru perioada iunie-decembrie 2011 pentru servicii medico-farmaceutice este în valoare de peste 112 milioane de lei, din care aproape 66 sunt pentru spitale“, a spust Cristi Bleorţu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.
Mai multe analize
Potrivit Ministerului Sănătăţii, fondurile suplimentare alocate spitalelor sunt destinate achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost clasificat la categoria a III-a, ceea ce i-a adus o creştere cu 35% a bugetului, de la 9 milioane de lei, cât a primit în perioada ianuarie-mai 2011, la 12,2 milioane de lei pentru a doua jumătate a anului.
„Banii îi folosim pentru a cumpăra medicamente şi materiale sanitare, dar şi pentru analizele care se fac prin Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) şi laboratorul Synevo. Numărul beneficiarilor de analize, cum ar fi RMN şi CT, va creşte odată cu alocarea unor fonduri mai mari“, a declarat Vasile Rîmbu, managerul SJU Suceava.
Spitale mai bogate după clasificare
Vestea îi bucură pe suceveni pentru că analize gratuite la laboratoarele medicale se fac doar cu programări cu o lună în avans, iar soluţia la care apelează marea majoritate este vizita la UPU, la Spitalul Judeţean.
„Mă bucur că nu au voie să folosească banii pentru salarii, ci doar pentru medicamente şi analize. Am văzut zilele trecute un bătrân care a venit la laborator cu trimitere să-şi facă analizele şi l-au chema