Turul Franţei - Lisieux
Ciclismul de elită şi Normandia şi-au dat din nou întâlnire ieri. După 226,5 kilometri – cea mai lungă etapă din 2011 – rutierii au ajuns la Lisieux, un oraş cu 24.000 de locuitori în care se pune foarte mult accent pe conservarea mediului natural. Localnicii au un stil de viaţă privilegiat. Chiar dacă trăiesc într-o urbe mică, foarte aproape de oraşe precum Caen, Rouen sau Le Mans, ei beneficiază de teatru, săli de sport sau centru acvativ. Practic, despre Lisieux se poate spune că este un oraş divers, dinamic şi modern.
Ziua de ieri a fost cea mai dificilă de până acum. Acest lucru n-a fost dat doar de lungimea traseului, ci şi profilul acestuia. N-a mai fost vânt, dar au fost două căţărări incomode, de categoria a 3-a. Acestea s-au desfăşurat în zonă unde şoseaua este foarte îngustă, astfel că rutierii au trebuit să muncească mult pentru a sta grupaţi în pluton. Pe traseu, la Vire, s-a aflat şi românul Daniel Predeleanu. Fost instructor de schi la Predeal, acesta locuieşte acum Aunay-sur-Odon. Nu e departe de munte nici în Franţa, din moment ce în apropiere se află Mont Pincon (365 de metri altitudine).
Dacă s-ar da un tricou şi pentru cel mai ghinionist rutier, acela ar fi purtat de către Alberto Contador. Spaniolul a avut din nou probleme pe traseu, dar a reuşit să se întoarcă la timp în pluton. El are în continuare o întârziere de un minut şi 42 de secunde faţă de Thor Hushovd, care a rămas lider în clasamentul general. Cursa de ieri n-a adus nimic nou în lupta sa cu Andy Schleck – 12 secunde în spatele tricoului galben - şi Cadel Evans. Cei trei principali favoriţi la câştigarea Marii Bucle au fost cronometraţi cu acelaşi timp.
Eroul zilei a fost norvegianul Edvald Boasson Hagen. Rutierul de la Sky a reuşit să câştige etapa încheiată la Lisieux în urma sprintului din finalul traseului. El a trecut