Tribunalul Bucureşti a desfiinţat sentinţa prin care liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor trebuia să îi plătească daune de 50.000 de lei lui Cozmin Guşă, stabilind că procesul trebuie rejudecat de Judecătoria Sectorului 3.
Guşă declanşase deja executarea silită a lui Vadim, însă cum sentinţa în baza căruia se demaraseră procedura a fost anulată, s-a blocat şi această procedură judiciară de executare.
Litigiul dintre cele două părţi a început încă din 2008 când Guşă l-a dat în judecată pe Vadim Tudor pentru că acesta i-a adresat injurii prin ziarul pe care-l patronează, Tricolorul.
Preşedintele PRM a contestat sentinţa judecătoriei, iar pe 21 iunie tribunalul a decis că procesul trebuie rejudecat. Guşă poate contesta hotărârea Tribunalului Bucureşti.
Avocatul lui Vadim Tudor, Mariana Ştefan, a invocat în apelul declarat împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 3 că liderul PRM a fost judecat fără să aibă cunoştinţă de proces, aşa că nu a putut propune probe în apărare. Mai exact procedura de citare a lui Corneliu Vadim Tudor a fost greşită, pentru că liderul PRM are domiciliu care rezultă inclusiv din comunicările oficiale pe care le are cu alte instituţii publice, potrivit avocatei.
De ce a câştigat Vadim Tudor
În motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti din 21 iunie, obţinută de RL, magistraţii au reţinut argumentele avocatului lui Vadim, arătând totodată că Judecătoria Sectorului 3 a soluţionat cauza doar în baza celor depuse la dosar de avocaţii lui Cozmin Guşă.
"Mai mult, ca urmare a admiterii apelului, pricina a fost trimisă spre rejudecare, sentinţa fiind desfiinţată, aşadar nesusceptibilă de a mai fi pusă in executare", precizează judecătorii Tribunalului Bucureşti în legătură cu posibilitatea ca Vadim Tudor să mai fie executat silit de Guşă.
Iniţial, în octombrie 2008, magistraţii de la Sectorul 3 au admis acţi