UPDATE, 14,12. Preşedintele FRF Mircea Sandu a afirmat joi, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii anticorupţie au dorit să afle, în afara detaliilor privind declaraţiile sale despre Marian Iancu, informaţii despre comisionul plătit de LPF din drepturile TV ale meciurilor din L1 şi despre procesul de lienţiere.
M-au întrebat de comisionul din drepturile TV, am spus că noi, federaţia, avem o hotărâre a Comitetului Executiv, în care orice persoană fizică sau juridică care aduce contracte pentru FRF beneficiază de un comision de zece la suta pentru sume până la 500.000 de euro, iar peste 500.000 de euro de opt la sută. Nu ştiu însă cum e la ligă”, a spus Sandu, citat de Mediafax.
El a precizat că procurorii DNA au cerut informaţii şi despre procesul de licenţiere realizat de FRF, în urma căruia trei cluburi nu au primit licenţa, Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, dar a menţionat că nu ştie dacă aceştia cunosc alte detalii privind acest caz.
“Am discutat de presiunea la care a fost supus de-a lungul timpului Duru (n.r. – directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru), atât cu licenţierea Craiovei acum câţiva ani, pentru care de altfel UEFA ne-a şi penalizat, cât şi cu Timişoara, Bihorul, dar în special Timişoara, pentru că Duru a fost supus unui bombardamernt permanent. Dar vedem la TAS, săptămâna viitoare, colegii mei avocaţi merg acolo şi cu Duru să prezinte cauza, să susţină cauza neacordării licenţei, rămâne în pronunţare şi noi acum vom afla când şi cum se va pronunţa TAS-ul”, a declarat Sandu.
———————————-
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, joi dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara ar fi vrut să mituiască arbitri.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea San