Oncologia pediatrică a rămas un domeniu medical care se volatizează pe an ce trece şi ajunge să existe doar scriptic în nomenclatorul serviciilor din spitalele româneşti.
În România lipsa specialiştilor pe oncologia pediatrică reprezintă principala problemă pentru micuţii afectaţi de cancer. Lista specialiştilor români pe acest domeniu medical este foarte scurtă, iar specializarea doctorilor nu se mai face de ani de zile.
Oncologii specialişti pentru adulţi oferă servicii limitate pentru copii şi lucrează destul de anevoios cu aceştia. Toate aceste elemente converg către statistici care plasează ţara noastră pe ultimele locuri în Europa, iar şansele reale ale copiilor pentru a primi un diagnostic şi tratament eficient sunt limitate.
Începând cu 28 iulie 2011 în România specialişti internaţionali au acceptat să vină la noi în ţară pentru a oferi servicii specializate de diagnostic şi tratament pe oncologia pediatrică.Astfel, Prof. Dr. Nili Peylan-Ramu din Israel, specialist în oncologia pediatrică, a acceptat să vină o dată pe lună la Clinica OncoFort din Capitală pentru a oferi soluţii medicale dedicate copiilor bolnavi de cancer. Dr-ul Nili Peylan completează lista consultaţiilor de "first şi second opinion" pe oncologia medicală, începută în 2010 de renumiţii doctori din Austria, Prof. Dr. Christoph Zielinski şi Prof. Dr. Thomas Brodowicz. Peste 150 de pacienţi accesează lunar serviciile medicilor străini, scutind astfel cheltuielile suplimentare cu transportul şi cazarea în străinatate.
Experienţa profesorului Nili Peylan este una remarcabilă, fiind implicat timp de 30 de ani în proiecte de cercetare în SUA şi Israel, totodată a reuşit să coordoneze organizaţii mondiale în oncologia pediatrică iar ca medic a activat în cele mai renumite spitale din lume.
"Fiecare părinte trebuie să cunoască pentru propriul copil toate alternativele te