Cea mai săracă dintre nou-venitele în primul eşalon, o grupare înfiinţată în 2007, a reuşit trei promovări succesive în intervalul 2009-2011, din Liga a IV-a până în Liga I. Preşedintele clubului, Ioan Hămbăşan, susţine că-şi doreşte ca Voinţa să aibă o ascensiune comparabilă cu cea a grupării CFR Cluj.
Promovată la 6 iulie în Liga I, Voinţa Sibiu n-are prea mult timp de sărbătorit. Echipa de pe Cibin o va întâlni pe Steaua, acasă, în prima etapă a noii stagiuni, care începe la 23 iulie.
Povestea de succes a echipei CSU Voinţa Sibiu a început în anul 2007. Ioan Hămbăşan, preşedintele societăţii ATCOM Sibiu, a luat hotărârea de a crea o echipă care să ducă mai departe tradiţia fotbalistică începută de Inter Sibiu (1982-2000) şi continuată ulterior de către FC Sibiu (2003-2007). În 2009, după un baraj cu Retezatul Haţeg, echipa a reuşit să-şi îndeplinească visul de a intra în Liga a III-a. Dar ascensiunea nu s-a oprit aici.
În 2010, a urmat promovarea în Liga a II-a, iar în acest an, după barajul cu Săgeata Năvodari, echipa a reuşit să acceadă în primul eşalon. „Dorinţa mea a fost să scot fotbalul sibian din anonimatul în care se zbătea, dar nu m-am aşteptat nici eu să reuşim acest lucru atât de rapid. A contat foarte mult şi aportul publicului, pentru că noi am jucat cu arena arhiplină încă din Liga a III-a", a explicat Ioan Hămbăşan.
În sezonul trecut, echipa a avut un buget de numai 500.000 de euro, asigurat în mare parte de Hămbăşan şi de către omul de afaceri Werner Rudolf Keul, unul dintre apropiaţii primarului Klaus Iohannis. Chiar dacă nu a finanţat efectiv activitatea Voinţei, Iohannis a alocat sume importante de bani pentru modernizarea stadionului, dar a sponsorizat şi activitatea Centrului de Copii şi Juniori.
Conducătorul sibienilor a fost la un pas să renunţe la fotbal din cauza unei partide suspecte care a avut loc în