Amestec de industrial şi clasic, un meniu ce se schimbă în fiecare zi, preparate „tunate”, DJ, concerte şi degustări de vin, sunt elementele ce compun noul local Madame Pogany din strada Banu Antonache.
Din Bulevardul Dorobanţi intri pe strada Puţul lui Zamfir şi la capăt coteşti către stânga. Aproape de Piaţa Floreasca, la parterul unor clădiri de birouri, câţiva arhitecţi tineri au reamenajat spaţiul fostului club Gaia.
Barul de zi cu bucătărie urbană Madame Pogany se află este locul potrivit pentru o ieşire cu prietenii, dar şi pentru o întâlnire de afaceri, în timpul zilei. Acum este complet schimbat, stilizat, totul fiind conceput pentru ca cei care-i trec pragul să socializeze, să se simtă ca acasă. Chiar şi mesele au fost aşezate în aşa fel încât să poţi sporovăi cu prietenii.
Spaţiul, aproximativ 300 metri pătraţi, a fost împărţit astfel încât să poţi să iei masa cu familia, pe terasă sau înăuntru, dar şi să sorbi o cafea liniştit, în Wine & Ice Cream Bar. „Am vrut să folosim spaţiul ca un tot unitar, uşor minimalist, şi am mers pe ideea de socializare. Am creat o Masă a Prietenilor în zona centrală a restaurantului şi am gândit că oricine voia să se aşeze aici trebuia să-şi aducă un scaun de acasă”, spune Răzvan Iliescu, manager Madame Pogany.
Un mix de elemente şi arome
Odată ce ai trecut pragul localului, vei fi salutat cu căldură, pentru că aici toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Mai mult, întâlnirile de afaceri se potrivesc de minune cu ambientul. Poate că de vină sunt pereţii gri, cu instalaţiile la vedere, combinaţi cu ziduri vopsite în verde crud, decoraţi cu două tablouri, copii, picturi desprinse din şcoala olandeză veche.
„Ideea cu tablourile a fost a lui Dinu Patriciu. În plus, patronul a fost cel care a desenat şi a conceput terasa. El a propus ca spaţiul din exterior să nu fie la niv