Ursus a reluat joi producţia de bere la Cluj, într-o mini-fabrică amenajată în vechea unitate, închisă în 2010, şi a deschis în acelaşi timp un bar, un restaurant şi o terasă cu o capacitate totală de aproximativ 300 de locuri.
"Întregul proiect de reconfigurare a zonei vechii fabrici a fost gândit de echipa Ursus Breweries şi de colaboratorii săi împreună cu clujenii. Astfel, numele şi logo-ul a fost alese în urma unui vot public, desfăşurat pe internet. Selectarea reţetei berii speciale, lansate cu acest prilej a fost tot rodul unui eveniment de degustare la care au participat clujenii", se arată într-un comunicat al Ursus Breweries.
Lucrările de amenajare a mini-unităţii de producţie, care se va numi "Fabrica de bere Ursus", au început în 30 martie.
Pe lângă fabrică, care va produce bere nefiltrată, Ursus a deschis şi un bar, un restaurant şi o terasă cu o capacitate totală de aproximativ 300 de locuri.
"Pe langă Ursus nefiltrată, se vor găsi aici şi celelalte variante de bere Ursus. Vom continua programele de implicare în viaţa comunităţii, atât cele cu care i-am obişnuit pe clujeni, precum Festivalul de Film Transilvania sau Ursus Evolution, precum şi altele noi, adaptate special oraşului, locuitorilor săi şi vieţii culturale care se dezvoltă aici", a declarat Grant McKenzie, vicepreşedintele de marketing al Ursus Breweries.
Fabrica se află într-o clădire cu o vechime de peste o sută de ani, iar anterior McKenzie declara că speră ca noua unitate de producţie să intre în circuitul turistic al municipiului Cluj-Napoca.
Ursus Breweries a decis în noiembrie 2010 să închidă fabrica de bere din Cluj-Napoca, înfiinţată în 1878, din cauza scăderii vânzărilor pe piaţa berii din România.
Compania, parte din grupul SABMiller, mai deţine fabrici la Timişoara, Buzău şi Braşov.