„Confiscarea extinsă, aşteptată de UE şi SUA” (România Liberă). „Constanda primeşte 16% din bugetul Bucureştiului” (România Liberă). „Cum să câştigi 165 mil. euro numai din dosare şi fără să faci vreo construcţie” (Ziarul Financiar). „Cei mai săraci elevi au avut cea mai mare rată de promovabilitate la bacalaureat” (Ziarul Financiar). „Cele mai bine plătite joburi fără Bac” (România Liberă).
„Consens politic pentru confiscarea alegerilor nejustificate”. Evenimentul Zilei anunţă că Guvernul a aprobat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilegale. Opoziţia renunţă la propria variantă şi anunţă că votează propunerea MJ. Ce înseamnă confiscarea extinsă a averilor câştigate ilicit? Pe scurt, dacă o persoană este condamnată pentru o faptă ce presupune o pedeapsă mai mare de cinci ani şi dacă infracţiunea i-a adus profit, judecătorul poate să-i confişte bunurile, dacă magistratul consideră că valoarea acestora depăşeşte veniturile legale ale condamnatului. Mai mult, potrivit proiectului de lege aprobat, infractorul care nu-şi poate justifica averea nu scapă de confiscare, chiar dacă şi-a trecut-o pe numele rudelor.
„Confiscarea extinsă, aşteptată de UE şi SUA”, notează la rândul său România Liberă. Proiectul va ajunge în toamna la Parlament. Presupunând că se vor strânge voturile necesare adoptării unei legi organice (adică, majoritatea senatorilor şi deputaţilor, nu doar a celor prezenţi), rămâne totuşi întrebarea: În ce măsură va trece proiectul un eventual test la Curtea Constituţională?
„Constanda primeşte 16% din bugetul Bucureştiului”, mai aflăm de pe prima pagină a României Libere. Primăria Capitalei a pierdut procesul intentat de omul de afaceri după controversatul schimb cu terenuri din Parcul Bordei şi Satul Francez. Costică Constanda a câştigat dreptul la despăgubiri de 165 milioane euro. În schimbul banilor, municipalitatea ar tr