Inspectoratele şcolare vor anunţa rezultatele celor aproximativ 80.000 de contestaţii depuse de absolvenţii de liceu. În ultimii 4 ani, promovabilitatea la nivel naţional s-a ridicat, după contestaţii, cu unul-două procente.
Zeci de mii de absolvenţi de liceu speră ca astăzi să se întâmple minunea: contestaţiile depuse de ei după Bacalaureatul cu cele mai proaste rezultate din istorie să le aducă o notă mai bună.
Citiţi şi:
Oana Badea, secretar de stat Ministerul Educaţiei: Bac 2011, „rezultatul orgoliilor reformatoare“
Cine sunt directorii vinovaţi de dezastrul de la Bacalaureat
Baconschi: Nu mai ţin minte nota de la bacalaureat, dar, în orice caz, nu am copiat
Reforma educaţiei începe în provincie
De fapt, precizează surse din Ministerul Educaţiei, au fost întâlnite aceleaşi trei situaţii ca întotdeauna: unele note urcă, altele rămân la fel, iar unele devin mai mici după recorectare. Un lucru e cert: recordul de picaţi, 56% din candidaţi, adică aproximativ 114.000 de elevi, a atras după sine un record în privinţa numărului de contestaţii: peste 80.000, dublu faţă de anul trecut. Numai în Bucureşti au fost depuse peste 9.000. Cele mai multe, aproximativ 50.000, au vizat lucrările la Limba şi literatura română (aproape 27.000) şi la Matematică (aproape 26.000). Spre comparaţie, anul trecut au fost înregistrate doar 43.000 de contestaţii la nivel naţional.
Şcolile cu rezultate foarte slabe vor intra în atenţia Inspectoratelor şcolare şi a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a precizat pentru „Adevărul" că „directorii liceelor cu zero promovaţi vor trebui să prezinte la începutul anului şcolar un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului educativ" din aceste instituţii.
Candidaţii care nu iau B