Giardia, oxiurii, tenia sau limbricii sunt paraziţi ce afectează mai ales copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani. Pentru a-i elimina şi pentru a preveni reapariţia lor, poţi recurge la o serie de preparate din plante ce acţionează eficient şi cu blândeţe.
Cel mai adesea, infectarea cu paraziţi intestinali, atât la adulţi, cât şi la copii, se face prin consumul unor alimente contaminate, dar şi prin intermediul mâinilor murdare sau prin contactul cu un animal infestat. De aceea, aceste probleme sunt tipice copiilor care nu se spală pe mâini înainte de masă şi celor care-şi rod unghiile. De asemenea, ne putem îmbolnăvi şi dormind în aşternuturile folosite de o persoană cu parazitoză, dacă acestea nu au fost bine spălate în prealabil. Pe de altă parte, tenia (cunoscută şi sub numele de panglică) se ia prin consumul de carne de porc sau de vită contaminată şi insuficient gătită.
Usturoi, deparazitant universal
Remediile pe bază de usturoi acţionează eficient în toate tipurile de paraziţi intestinali. Cel mai simplu ar fi ca usturoiul să fie consumat zilnic în stare crudă. Însă acesta se poate administra şi sub formă de suc sau de tinctură. Astfel, dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, se poate bea un amestec obţinut din 20 ml de suc de usturoi şi din 200 ml de lapte călduţ. Tratamentul se poate face timp de zece zile. Cura cu tinctură de usturoi are o durată de 15 zile, timp în care se administrează câte 10-15 picături de tinctură într-un pahar cu lapte sau cu ceai, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.
Seminţele de dovleac ajută la eliminarea teniei
Un alt remediu indicat în orice tip de parazitoze, dar în mod special în caz de tenie, sunt seminţele de dovleac. Se amestecă 100 g de seminţe de dovleac decojite şi pisate, cu o linguriţă de miere şi cu 30 ml de lapte sau de apă. Preparatul se adm