În Paris există şapte-opt măcelari buni, iar Hugo Desnoyer, denumit măcelarul starurilor, este primul în top. Experienţa sa de 25 de ani în domeniu se vede în mişcările agile prin care taie carnea perfect, o împachetează şi o dă clientului fără a uita să-l sfătuiască despre modul în care trebuie gătită - "trebuie să o prăjiţi doar puţin, într-o tigaie cu unt".
Măcelarul a venit în Bucureşti pentru a deschide împreună cu Cristian Preotu, managerul Le Manoir, prima măcelărie de lux din oraş - La Boucherie Française. "Am avut propuneri de parteneriate şi din Londra sau Geneva, dar nu m-am înţeles cu cei cu care am vorbit. Cu Cristian am o relaţie bună, aşa că am ales să furnizez produsele mele în Bucureşti", spune acesta.
Desnoyer are propria măcelărie în Paris, din 1998, denumită Regalez-Vous, care a devenit între timp sursa de aprovizionare pentru toate marile restaurante din capitala franceză, dar şi pentru bucătăria de la Palatul Elysée. La început afacerea era condusă doar de el şi de nevasta sa, dar între timp echipa s-a mărit cu 12 oameni, un angajat nou în fiecare an. Măcelarul francez spune că anul trecut a fost primul an în care afacerea sa a obţinut profit, ajungând la o cifră de afaceri de 4.000.000 de euro în Paris şi de 1.600.000 de euro din export (în China şi Hong Kong)
Anul acesta, pe lângă parteneriatul din Bucureşti, Desnoyer va deschide şi un mic butic, de 20 de metri pătraţi, în Hong Kong. "Merg de doi ani acolo pentru că am avut cereri din partea unor restaurante de lux. Acum am cereri şi din partea clienţilor privaţi", povesteşte măcelarul.
"Călătoresc destul de mult în ultimii ani, însă consider muncă doar ce fac în Paris, în rest să călătoreşti ca măcelar e plăcere". Succesul său se datorează şi principiilor de viaţă în care crede - "carnea este o materie nobilă" - dar mai ales modului său