Timp de două zile, oraşul german Nurnberg a răsunat de muzică şi voie bună, iar atmosfera au întreţinut-o românii. Asta cu ocazia celei de –a şaptea ediţii a Festivalului Românesc la care au participat o delegaţie din partea autorităţii locale, dar şi artişti renumiţi din Ţara Făgăraşului.
Evenimentul de anul acesta a fost organizat de Asociaţia Culturală româno-germană RomAnima, Consiliul Judeţean Braşov şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov.
Judeţul Braşov a fost reprezentat de oficiali, artişti şi meşteri populari, trupe de muzică medievală şi muzică pop, solişti de muzică populară, formaţii de dansuri populare. Şi Făgăraşul a fost reprezentat cu succes. Ansamblul folcloric „Făgăraşul“ a încântat în cele două zile de festival publicul prezent prin suitele de dansuri din toate zonele
Pe lângă distracţie, delegaţia făgărăşeană a avut trei întâlniri oficiale. „Cu primarul de Nurnberg am avut o discuţie legată de o colaborare pe care vrem să o dezvoltăm în viitor. În Cetatea Făgăraşului există mitul Fecioarei de fier, acel mecanism de tortură care a existat în urmă cu câteva secole, iar la Nurnberg chiar există acel mecanism. Am vrea să-l reconstituim, atunci când banii ne vor permite să reconstituim acest obiect de tortură, care a existat cândva la Făgăraş, pentru a tragerea turiştilor“, a spus Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.
De asemenea, cu prilejul acestei vizite a fost luată în calcul ideea unei viitoare înfrăţiri cu oraşul Bayreuth. O altă întâlnire importantă a făgărăşenilor a fost cea cu preşedintele Asociaţiei Diakonia.
„În viitor, avem în gând să oferim asociaţiei posibilitatea de a se implica în gestionarea azilului de persoane vârstnice ce va fi construit la Făgăraş. După finalizarea acestui edificiu, am cerut experienţa părţii germane, care şi-a manifestat disponibilitatea