Imediat dupa unirea Austriei cu Germania nazista, orasul Ranshofen, mai tarziu integrat comunitatii din Braunau, i-a decernat Fuhrer-ului titlul de cetatean de onoare, la 4 aprilie 1938. Cu doar cateva zile mai devreme, la 30 martie, Braunau i-a conferit lui Hitler, in semn de stima, aceleasi drepturi sociale de care se bucurau locuitorii sai.
"Prin aceasta hotarare, Consiliul Municipal Braunau a transmis un semnal clar si si-a asumat responsabilitatea politico-istorica", a apreciat primarul Johannes Waidbacher, citat in comunicat. Consiliile municipale s-au distantat, de asemenea, de toate hotararile adoptate in comuna sub administratia nazista. Disctinctiile acordate de mai multe orase austriece lui Hitler au provocat o polemica, dupa refuzul partidului de extrema dreapta, FPOe, de a sustine retragerea lor simbolica.
Criticii formatiunii au acuzat FPOe, care sustinea ca aceste distinctii nu pot fi retrase, deoarece Hitler este mort, de adoptarea unei pozitii ambigue, cu scopul de trimite semnale factiunii radicale a electoratului sau. Dar, dupa ce au lasat sa planeze indoiala, alesii FPOe din Branau au sustinut motiunea. potrivit AFP citat de Mediafax. Imediat dupa unirea Austriei cu Germania nazista, orasul Ranshofen, mai tarziu integrat comunitatii din Braunau, i-a decernat Fuhrer-ului titlul de cetatean de onoare, la 4 aprilie 1938. Cu doar cateva zile mai devreme, la 30 martie, Braunau i-a conferit lui Hitler, in semn de stima, aceleasi drepturi sociale de care se bucurau locuitorii sai.
"Prin aceasta hotarare, Consiliul Municipal Braunau a transmis un semnal clar si si-a asumat responsabilitatea politico-istorica", a apreciat primarul Johannes Waidbacher, citat in comunicat. Consiliile municipale s-au distantat, de asemenea, de toate hotararile adoptate in comuna sub administratia nazista. Disctinctiile acordate de mai multe o