De saptamana viitoare, in judetul Iasi va functiona Comisia Medicala de Contestatii, constituita in baza Ordinului 869 din 9 iunie 2011 al Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti. Comisia se va afla in subordinea Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM) si va solutiona contestatiile impotriva deciziilor medicale asupra capacitatii de munca inregistrate la cabinetele de expertiza din casele teritoriale de pensii din judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacau si Vaslui.
Prima intalnire a medicilor din Comisie, al carei presedinte este doctorul Carmen Lungu, va avea loc sambata, 9 iulie. "Pana acum, au fost inregistrate peste 100 de contestatii in cele sase judete. Ne asteptam ca, de saptamana viitoare, Comisia sa inceapa solutionarea cazurilor", a declarat Adriana Grecu, director al Casei de Pensii Iasi.
Comisia Medicala de Contestatii Iasi, a carei activitate se va desfasura in sedinte conform regulamentului prevazut in Ordinul 869, va avea trei membri titulari, dintre care unul este presedinte si trei membri supleanti, tot cu un membru presedinte. Acestia sunt numiti prin decizie de directorul general al INEMRCM, dr. Silvia Amarasteanu. Daca un medic expert al asigurarilor sociale, membru al Comisiei, a emis o decizie medicala asupra capacitatii de munca ce a fost contestata si adusa spre solutionare, respectivul doctor trebuie inlocuit de un membru supleant la solutionarea contestatiilor.
Termenul pentru analiza documentatiei medicale care a stat la baza deciziilor contestate este de maximum 30 de zile de la data comunicarii. In aceasta perioada de timp, bolnavul poate fi convocat pentru examinare si, daca este cazul, documentatia de investigatii va fi completata cu date suplimentare. De asemenea, se efectueaza, dupa caz, examinari de specialitate sau anchete sociale.
Desfasurare