Seria lungmetrajelor cu micul vrăjitor se încheie săptămâna viitoare. Criticul de film Geoffrey Macnab elucidează reţeta care a propulsat franciza în fruntea box-office-ului.
Franciza "Harry Potter", bazată pe cărţile de J. K. Rowling, îşi dă obştescul sfârşit odată cu ultima lansare, care va avea loc săptămâna viitoare. Geoffrey Macnab, criticul de film de la "The Independent", a început un periplu printre noile francize, în căutarea următoarei serii de blockbustere.
La sfârşitul anilor ’90, Warner Bros. a avut şansa de a face concurenţă rivalului Disney cu un film universal, care să poată fi vizionat de întreaga familie. Odată cu lansarea ultimei pelicule, "Harry Potter şi Talismanele Morţii.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Starurile din "Harry Potter" îşi iau la revedere de la seria care i-a consacrat
Partea 2", care va avea premiera săptămâna viitoare, Potter îşi va disputa pentru ultima dată cu Lord Voldemort dominaţia asupra şcolii de vrăjitorie Hogwarts. După opt filme realizate în 10 ani, saga "Harry Potter" ia sfârşit.
Recorduri de neegalat
Doar în Marea Britanie, 10 milioane de oameni au urmărit fiecare film al seriei. Pentru fiecare nouă lansare se estimau încasări de 80 de milioane de dolari numai în Regatul Unit. Ex perţii se întreabă care va fi noua descoperire cinematografică ce va reuşi să acopere cele 7 miliarde de dolari care vor dispărea ca prin magie odată cu "Harry Potter".
Reţeta succesului pentru celebra sagă începe cu scenariul. Steve Kloves, cunoscut pentru scenariile filmelor "Formidabilii Baker Boys" şi "Wonder Boys", a lucrat îndeaproape cu Rowling pentru a reuşi să transpună pe ecran magia din paginile romanului.
Un ingredient esenţial a fost şi distribuţia, producătorii angajând de fiecare dată cei mai buni actori britanici. Copiilor li s-au oferit per